POLITIKA KOLAČIĆA

Kao društvo Acun Medya Korlátolt Felelősségű Társaság („Acun Medya KFT“), koristimo kolačiće na određenim područjima internet stranice https://survivor.hr/apply/survivor/1 („internet stranica“) i u mobilnim aplikacijama. Ova Politika kolačića („Politika“) odnosi se na ovu internet stranicu kojom upravlja Acun Medya Korlátolt Felelősségű Társaság, a kolačići će se koristiti tokom vaše posete internet stranici na način objašnjen u ovoj Politici.

Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje na vašem uređaju stvara internet stranica i koje sadrže podatke u obliku imena-vrednosti. Kolačići omogućavaju internet stranici koju ste posetili da sačuva podatke na vaš uređaj i koristi te podatke u vašim budućim posetama. Kolačiće koje stvara internet stranica čuva internet pretraživač koji koristite za pristup internet stranici. Daljinski pristup informacijama sadržanim u ovim kolačićima moguć je samo putem naziva domena koji stvara kolačiće, odnosno internet stranice https://survivor.hr/apply/survivor/1 („internet stranica“) i internet stranice predstavljene u mobilnim aplikacijama, pod uslovom da koristite isti pretraživač.

U današnje vreme kolačići su postali važan deo internet tehnologija i njihova je osnovna funkcija zapamtiti postavke online posetioca i prepoznati uređaj, a gotovo sve internet stranice koriste kolačiće.

Ko šalje kolačiće i na koji način?

Kolačići se šalju putem komunikacije uspostavljene između pretraživača dostupnog na vašem uređaju (Google Chrome, Safari itd.) i poslužitelja društva Acun Medya Korlátolt Felelősségű Társaság, tokom vašeg pretraživanja interneta.

Tipovi kolačića

Tip kolačića

Napomene

Kolačići sesije

Kolačići sesije su oni kolačići koji su valjani kada koristite internet stranicu i biće valjani sve dok se internet pretraživač ne isključi.

Trajni kolačići

Ovi kolačići pohranjeni su u vašem pretraživaču i ostaju valjani sve dok ih ne izbrišete ili do datuma njihova isteka.

Kolačići prve strane

Ovo su kolačići stvoreni od strane internet stranice, koje može čitati samo društvo Acun Medya Korlátolt Felelősségű Társaság. Ovi kolačići mogu biti u obliku kolačića sesije ili trajnih kolačića.

Kolačići treće strane

Ti su kolačići koje stvara isključivo naziv domene svake treće strane, u slučaju da se sadržaj koji se nalazi na internet stranici pruža i putem drugih naziva domena osim adrese društva Acun Medya Korlátolt Felelősségű Társaság (na primer, prikazivanje sadržaja smeštenog na video platformi putem internet stranice). Ovi su uglavnom trajni kolačići.

U koje se svrhe koriste kolačići?

Obavezni kolačići: ovi kolačići su oni čija je upotreba obavezna za uredno pokretanje internet stranice i kako biste imali koristi od karakteristika internet stranice i pruženih usluga. Ovim se kolačićima ne obrađuju nikakvi lični podaci.

Kolačići performansi: ovi kolačići omogućuju nam otkrivanje poseta i izvora prometa kako bismo mogli meriti i poboljšati performanse naše internet stranice. Oni nam pomažu u pristupu brojevima posetilaca stranica na našoj internet stranici i videti na kojim stranicama naši posetioci provode vreme dok posećuju našu internet stranicu. Svi podaci prikupljeni ovim kolačićima ne sadrže nikakve lične podatke i anonimni su jer se ocenjuju zajedno/u celini. Korišćenjem ovih kolačića nastojimo našu internet stranicu učiniti delotvornijom.

Funkcionalni kolačići: ovi se kolačići koriste za pružanje naprednih funkcija i mogućnosti personalizacije, kao što je pamćenje jezičkih ili regionalnih postavki koje su naši posetioci dali na našoj internet stranici. Ako ne dopustite korišćenje ovih kolačića, neće biti moguće zapamtiti vaše prilagođene postavke u odnosu na našu internet stranicu.

Ciljani kolačići: ovo su kolačići prve i treće strane nastali tokom vaše posete našoj internet stranici i nazivima domena trećih strana. Ovi kolačići omogućavaju praćenje istorije klikova i posete za nazive domena za koje su stvoreni te usklađivanje tih zapisa između različitih naziva domena. Ovi se kolačići koriste za upoznavanje i profilisanje korisnika; ciljano oglašavanje i marketinške aktivnosti te personalizovanje sadržaja.

Upravljanje kolačićima

Dakle, posetioci automatski prihvataju kolačiće. Korištenje kolačića nije obavezno za korišćenje naše internet stranice, ali ako postavite pretraživač da ne prihvata kolačiće, kvalitet vašeg korisničkog iskustva može se umanjiti i to može uticati na različite funkcije naše internet stranice.

Vaš pretraživač možete podesiti tako da sprečava kolačiće za sve internet stranice ili za određene internet stranice i upozorava pri stvaranju kolačića te sprečava kolačiće trećih strana ili smatra sve kolačiće kolačićima sesije. Također možete izbrisati kolačiće u svom pretraživaču ili videti popis i vrednosti kolačića sačuvanih u vašem pretraživaču. Za detaljne informacije o funkcijama upravljanja kolačićima vašeg pretraživača, kliknite link pri dnu i informišite se na internet stranici vašeg pretraživača.

 

NAZIV KOLAČIĆA

SVRHA:

Tip kolačića

d_id

U podacima o sesiji čuva posebne identifikacijske podatke o uređaju na koji je kolačić poslat.

Kolačići performansi

er_sid

Ovaj parametar čuva vrednost identifikacije sesije koja se proizvede nakon prijave korisnika.

Kolačići performansi

er_tkn

Ovaj parametar čuva vrednost tokena proizvedenu nakon prijave korisnika.

Kolačići performansi

ln

Jezik aplikacije:

-

_csrf_token

Zatražite token za proveru

-

p_id

Čuva identifikacijsku vrednost aktivnog profila.

Kolačići performansi

pImg

Čuva vizualne podatke aktivnog profila.

Kolačići performansi

pL

Čuva odabrani jezik profila.

-

pName

Čuva vrednost imena aktivnog profila.

Kolačići performansi

pNe

Čuva odabir sledećeg odeljka aktivnog profila.

-

pType

Čuva vrstu profila aktivnog profila.

Kolačići performansi

Quality

Čuva informacije o kvalitetu praćenja aktivnog profila.

Kolačići performansi

s_rc

Čuva broj obnovljenih sesija.

Kolačići performansi

u_rmb

Token podaci „Zapamti me“

 

u_time

Čuva vreme početka sesije.

Kolačići performansi

u_tkn

Čuva vrednost tokena stvorenu za uslugu praćenja iskustva.

Kolačići performansi

 

Za detaljnije informacije o kolačićima posetite link https://www.aboutcookies.org ili https://www.youronlinechoices.eu/ ili upotrebite aplikaciju „Privacy Badger“ (https://www.eff.org/tr/privacybadger).

Acun Medya Korlátolt Felelősségű Társaság koristi kolačiće u okviru Obaveštenja o privatnosti i zadržava pravo izmene uslova korišćenja kolačića i Politike kolačića.